Thursday, 24 November 2016

Happy Friday

Assalamualaikum ~ Salam Jumaat Hari Barakah!

Setiap manusia ada jalan cerita kehidupan dia sendiri. Baik buruk semua di lalui, beza nya macam mana seseorang tu nak handle dan selesaikan masalah atau sesuatu pekara tuu.

Tiap manusia diciptakan pasangan dia sendiri. Dari dalam perut dah tertulis bila dilahirkan bila wafat bila kahwin dengan siapa rezeki tahap mana semua nya. Betul ke dari dalam perut? ntah tapi aku pasti semua tu dah tertulis qada dan qadar dia. Yes setiap manusia tu akan dapat ujian dan kelebihan dia tersendiri.

SYUKUR ~~

Ya Allah jauh kan la aku dari sifat ketidak puasan dengan segala aspek. Kau berikan lah aku kekuatan dalam meneruskan kehidupan dan menjadi seorang hambamu yang bersifat mahmudah. Jauhkan lah aku dari sifat mazmumah yang engaku murkai.

Ya Allah berikanlah kebahagian dalam kehidupan rumah tangga kami, berikan lah sifat cukup untuk segalanya dalam rumah tangga kami. Bahagiakan la kami, berikan kami rezeki dalam meneruskan kehidupan di dunia ini, berikan kami rezeki dalam beribadah untuk bekalan kami kelak. Kau berkati la sayangi lah hubungan ini. Hanya Kau segalanya Ya Allah. Amin

Sahabat ni utk selamanya, jangan berkawan sampai satu tahap ada benda berlaku terus putuskan hubungan sesuka hati. Rindu la sayang la hubungan tu. Bukan sekejap kita cipta. Bertahun kita berkawan, setiap yang terjadi ada hikmah dan jalan cerita dia. Jangan lah kau memadam dan menimbus hugungan persahabatan yang kita bina selama bertahun lamanya.

Sebenarnya aku rindu. sangat rindu. Hanya Allah yang tahu. Rindu sahabat yang dah lama menghilang. Sahabat baik dulu bukan lagi untuk kini. Sedih..

Aku ni manusia biasa ada sifat rindu dan segalanya, Sahabat kat sana tak rindu saya eh? Tak ingat semua kenangan kita? tak apa. Jaga diri. InsyaAllah Allah maha merancang,. Dia tahu segalanya. Moga sahabat terus gembira dgn yang tersayang. Saya sentiasa doakan awak. insyaAllah amin :)

Moga Allah rahmati kita semua.

Much love. Salam

Thursday, 8 September 2016

Kerana iman aku masih disini

Assalamualaikum.

Kehidupan pasti ada pasang surut dia. Diary ni bukan untuk mengeluh kesakitan kesusahan kesedihan tapi ni realiti hidup.. Pasti ada.

Terlalu sakit dah untuk aku, Sometime fikir mcm not the right decision what i have done. Well only in words. All happened edi. Tak pe la. Redha terima je semua.

Kena lalui lawan semua makan kunyah telan hadam! hadap semua tu seha kau yang nak

Im not happy. yes not happy at all.

Tuesday, 6 September 2016

MATTA Fair & Halfest 2016


Hello there! Assalamualaikum Everybodyyyy

2-4sept lepas adalah hari Matta Fair untuk sesi September 2016. Tahu tak Matta Fair tu ape? Haha. Bajet ko sorang je tahu seha oi haha. Saja nak share pengalaman ke Matta Fair. Matta Fair ni event yang tiap tahun akan dijalankan. Setahun dua kali March and September. Event ni adalah pameran dan jualan dari semua travel agensi dari seluruh pelusuk dunia. Nama negara pelik2 pun baru jumpa kat sini. Aku jela eh mcm tu :p
Event ni best bg aku sebab ape? Aku suka travel/jalan jalan tapi budget aku xd la mcm artis2 kita g sana sini mcm guna air je. Haha k gurau je (dorang pandai earn duit kot). Maksud aku kami cari budget ngam2 dgn kami. Tak de la lepas travel terus kena makan pasir. Hehehe.
Not 100% murah but at least got discount a bit la kan. Last Matta fair kami beli package ke Bali. Siap villa airport transfer breakfast lunch spa semua benda alah dah di sediakan. Haha. kalau ada yang nak cuci tgn je g travel pun ada package ALL IN (ground and flight). Korang tgal set nak g mana je, haha
Tapi semua ni ada masa yg dah ditetapkan tak de la boleh ikot  masa kita sesuka hati kan.. semua ada musim low season,peak season, flight pun ada timing murah mahal, faham2 la ye ingat muka bumi je ada musim? Haha
Matta Fair ni semua ada, untuk isteri untuk suami untuk parents untuk anak anak semua la. Mcm2 tempat mcm2 aktiviti ha. Just ko pandai2 la simpan duit ye nak g sana sini. Hehe
So semalam jalan2 dgn husband. Ikot kan hati nak g semua tempat memandangkan fikir $$$ so pendam kan dulu mana patut. Hehe.
InsyaAllah ada rezeki kami sampai sana. Mana? Ntah laaaa. Haha

Dari Matta Fair PWTC kami laki bini yang tak tahu erti penat ni terus shoot ke HALFEST 2016 dekat mines. sampai sana dah lewat bnyak booth yang dah bungkus balik. yela dah bpe hari kat situ mesti teruja mak enon nak balik ke kg halaman kan. ahaha

bnyak tester dekat sana tiap booth mostly ada tester. apa yang aku test semua sedap. power betul alhamdulilah skang dah bnyak keluaran bumiputera kan :) sempat gak kami grab sikit sebanyak barang jualan dorang, serius murah! thank you for the tester! hiks.

lepas tu balik la., penat wei...

OOTD on weekend. haha

 
Bye bye much love
Xoxo

Thursday, 1 September 2016

Selamat Hari Raya 2016!

Assalamualaikum :)

Hai semua. Eh lama benar aku xupdate blog ni, kesian haha! Kemalasan melanda diri ini. T.T
After berbulan bulan tak update blog harini nak update pasal raya 2016. Tudia hang baru nak update haha. duncare nak update jugak. :p

tahun ni berbeza sekali sambut raya. Tahun ni ada suami oi. Haha. Happy la dok Tanya lagi >.< mcm biasa tiap pagi raya semua pegi sembahyang raya, balik tu semua siap pakai cantik2 (baju raya laa) makan breakfast. Lepas tu sesi salam salaman. Mak mcm biasa mesti syahdu je. Aku? Mesti la loqlaq.haha. sedih sebenarnya tp aku jenis nak riang kan keadaan so aku pun berlakon gelak2 *tp tetap bermakna eh maaf ku itu haha


mak dan abah tersayang
kak fara 

abang shah 

*kan dah ckp aku ni bnyak main. haha. ampunn mak :*

acuk aka yan 

Yang paling awkward bila kena salam suami sendri. Hahah lawak wei. Aku salam main2 je tp hubby! Tahu lah dikau semua yg aku perkatakan maaf yg ku pinta itu semua benar dan serius belaka *nages laju laju

main banyak hehe 
maafin ya sayang 




















Dah habis salam mak abah kakak abang kak ipar (abg ipar xleh :p) adik dan anak2 buah. Time salam tu aku selitkan jugak la duit raya. Kaya budak2 tu ui. Duk rumah je habis raya duit berkepok *bg acik sikit bole :p hehe. Lepas habis sesi salam kami semua amek gambar ramai2. Seronok nya raya! Haha. kami sambut raya dekat rumah aku dulu. Lepas semua setel kami terus ke kampong suami. dekat je rumah aku dan kg suami hehe.

Malam raya pertama tu kami buat bbq. Yes kambing ayam sosej ketam semua kami baham! Hahaha. Tapi kami buat kecik2 je. Abah saja beli kambing nak main bakar2 utk anak menantu cucu dia J semua kenyang malam tu alhamdulilah. Even simple tp aku happy. Cukup la apa yg Allah pinjam kan kebahagiaan utk aku ni kan. Its more than enough :)

shuben jadi tukang masak hehe

Raya ke2. Tak banyak jalan pun, lepak kat rumah je. Btw dekat taiping panas sgt masa raya tu,. Masa puasa xpayah habaq la sampai nak jalan pun x larat. Allahu :’( ptg sikit baru keluar, jumpa member intern TM dulu. Jumpa bertiga tp bising ya rabbi! Ahaha kawan kepoh dorang tu >< alhamdulilah dpt la jumpa sat lepas rindu :’)

lepas tu terus ke kg husband. Sg mati simpang. Kami amek gambar ramai2 dgn family husband :’) new experience for me. Thank u korang, even seha kekok sikit nak loqlaq ngn korang but I try my best folks! :) lepas tu lepak sampaiiii malammmmm……….

Raya ke3. Hari jumaat. So singkat sikit masa kan. Husband g solat jumaat. Siap lengkap full baju melayu beserta sampin. Haha :p lepas solat jumaat kami pg rumah kakak ipar di selama perak. Jauh gak perjalanan 45 min. sampai sana makan nasik lauk ayam masak kicap n sup daging! Sedap weiii >.< makan sampai bertambah la haha. lepak ootd sikit then balik. Hehe

kampung halaman kak ana :)

Balik taiping mandi solat mgrb terus ke kg husband. Malam tu ada bbq. Ramai gak sedara mara dia ada. Makanan ya rabbi jgn ckp la. Banyak wei. Bbq dorang besar besaran xmcm cek.xpe depa kaya haha :p makan lepak2 then balik. oh main bunga api jugak hehe 





















Raya ke4. Ke penang ke kita! Kak nani kawen so kami ke sg dua mengahdiri majlis kak nani. Kat kendri jumpa kak awie, oja,riana,taqi,has dan faris. Makan kenduri lepas tu g beraya umah kawan2 kat SP. Rumah faris (sg dua je) -> rumah hany (bdak instrument) ->rumah riana. 3 rumah dlm masa less than 1 hour. Haha. sebab dok rushing nak patah balik ke penang dri SP nak hantar kak awie n has kat airport, dorang nak balik KL malam tu jugak :) 


Last hantar faris dekat sg dua. Hubby nak singgah rumah abg jan masa tu dah pkul 11.30 malam. Gila btoi beraya umah org tgah2 malam.haha. last2 abg jan suruh tdo rumah dia dan kami angkur. Bg la chance husband nk tdo rumah abg kan. Pagi2 esok lepas breakfast kami balik taiping. Yes aku pakai baju sama! Mana bawak baju wei! Hahaha :p (tp bawak seluar jeans and husband bawak tshirt, aku tertinggal baju T.T). otw balik kmi singgah dekat kuala kurau rumah paklong husband. Lunch sekali. Breakfast aku dah makan heavy wei T.T lepas tu balikkkk..

kalau rajin nti update lain ok. ntah tahun bila nak update kekeke


SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI #fasihamizwan :)


much love xoxo 


Tuesday, 21 June 2016

B.O.S.A.N

hai,  hm harini bosan sgt sangatttttt. aku xd kerja lepastu g duduk jeee satu harini. omg tak produktif langsung T.T

kerja tarak wei. rasa mcm nak lari balik. tp kalut xckup hour plak. aaaarghhhhhhhhh xbestnyaaa. please wanna cry like mad :'(

im not happy working here :( i dun have many friend! semua cina semua india. bosannnnnnnnnnnnnn >.<

my brain seem like not working well. i dunno what to do. i feel like wanna sleep like no more tomorrow.!! my body freaking weak. lemah! aaaaaaaaaa

stressnya akuuuu. kalau kerja banyak aku bole consider lagi. i feel more happy rather than ko melangut xd buat apa mcm ni.. kejam btol mcm ni :(

stress la xd mood xd hati xd apa dah rasa.

is this is the best life for me?

*ketukkepalakatdindinggg

bye

Wednesday, 15 June 2016

ramadhan 2016

Salam ramadhan.
Ahlan wasalan ya ramadhan :)

Alhamdulilah harini dah hari ke 5 umat islam berpuasa. InsyaAllah.

Alhamdulilah tahun ni first time berpuasa sebagai isteri org wei. haha perasaan yg lain kali ni. berbuka dengan suami sahur dgn suami. terawih dgn suami. mengaji dgn suami. hehe. syukur diberi kesempatan merasa nikmat Allah di dunia ini :')

Tahun ni confirm raya kat perak. no gaduh gaduh nak balik mana ok, sebab kampung kami dua2 kat perak, haha (walaupun rumah suami dekat KL. poyo je dia tu ckp org perak jugak :p). Just xtahu la rumah mana nak raya dlu, harap2 rumah si isteri laaaa. pleaseeeeee >.<

Puasa kalini kami plan nak grab banyak2 amalan yg kami mampu. biar rasa mcm ni ramadhan terakhir (i hope more ramadhan la ofcos insyaAllah).

btw mostly aku berbuka dan bersahur di rumah mertuaku. sebab kami stay dekat sana lagi, haha. ok la, not too awkward hehe. tpi aku xmasak la... sebab aku kan kerja balik kerja pun dah kul bpe., balik kul 5 sampai tetap dekat 7. jem wei :( so xmasak la jawabnya. no skill showing this ramadhan! hahaha

husband! i love you. :D jom imarahkan lagi bulan ramadhan pertama kte niiiii.

ok bye >.<

Tuesday, 17 May 2016

Authorized agent - His&Her by Hanis Hairul

hello everyone.

dah lama xupdate blog ni. knon2 last entry cameron part 1 la kan,. last2 sampai sekarang pun tak update part 2 3 4 5 ... hahaha :p . nanti la eh rajin2 i update lagi :)

so actually today nak share yang im officially as agent under His&Her by Hairul Hanis. =) wah teruja! haha sebenarnya dah lama dah jadi authorized agent ni sekarang baru nak update blog. hehe

hanis dan hairul ni ada aura dorang tersendiri (uolss pun ada, bangga dgn diri sendri sikit k :p). dorang ni ramai peminat termasuk la aku insan yg kerdil ni. so nak jadi cerita aku ajak husband pg tgk launching koleksi H&H ni. alih2 terlekat terus daftar agent under stokis selangor :)

oh btw i memang ada niat nak buat bisnes andddd this is my first time buat bisnes and just online no physical store,. yela nak mana mak nak dpt duit nak bukak store tiba2 kan. kah! baru nak jinak2 so masuk la agent. alhamdulilah. At least percubaan nak bisnes tu dah start sikit2. harap2 ada la jalan kebaikan lepas ni :)

koleksi H&H ni best ke? cantik ke? ha ni nak habaq ni. for me koleksi dorang cantik2. simple and soft colour. material  memang tiptop! bukan nak puji sbab agent eh. i ols sendri tgk tauuu hehe. design dia agak rare. not too rare not too common,. sedang2 masak org kata. haha

plus advantage dia semua baju HER ada match dgn HIS. so mana2 nak cari baju couple utk raya, utk tunang, nikah kenduri bridesmaid ....... memang la sgt sesuaiii. :) tak payah la susah2 cik abg awak nak ke sana sini pilih baju nak match dgn awak awak ni kan. hehe

personal opinion. H&H ni satu koleksi/pengeluaran yg bagus. tambah2 dri anak melayu sendri, agak bangga la. keluarkan koleksi yg sedap mata memandang. good job dan tahniah pada Hairul Azreen dan isterinya yg cantik Hanis Zalikha :)

anything berkenaan and nak tahu details bole whatsapp kami @ follow IG kami hh_hairulhanis_pj

ohhhh kami ada COD jugak! cod PJ dan KL (apa pun bole nego dgn kami :)

nti rajin i post gambar k. hehe

k bye :p

Friday, 22 April 2016

Cameron Highlands (Part 1)

Assalamualaikum ~

hai uols jumpa lagi. *krik3*. mana ada orang baca blog hang fasiha oi :p
pesen yg malas update blog gini la jadi ha. berzaman baru nak update. haha

so harini nal share and nak record my sweet moment with my one and only husband. hehe. ya last time kan i ada cakap nak pegi shortvacay to CH. alhamdulilah, semua berjalan lancar. and today dah back in reality dah. =.='

kami pergi CH ni 3 hari 2 malam. jumaat sabtu dan ahad. actually we all still kerja jumaat tu but my hubby too excited nak shot right after work that day. so kena la ikotkan je. padahal mcm rugi je sebab sampai pun dah lewat malam. huhu. tp ok la bole spend masa lama sikit kat sana kan. hihi

hari jumaat lepas kerja kami terus gerak ke CH. kitaorg naik CH ikot simpang pulai. memang jauh. but since husband cakap agak bahaya if ikot jalan tapah sebab dah lewat dan jalan dia berliku liku sikit. alhamdulilah selamat sampai lewat malam. kami stay di Hillinview, tanah rata. 

ni la hotel kami sepanjang di CH. luaran dia cantik. tp dalam biasa2 aje.hehe. abaikan budak peace kat situ ><. sampai sana kami check in dan terus keluar g cari supper and jalan amek angin malam. sejuk best! :)

hari pertama:
good morning! haha. bagun siap2 dan terus keluar nak round CH. first place kitaorg hunt for is ladang boh! sebab nak breakfast kat situ. sambil tgk ladang teh yg cantek tu,.hehe. tapi sedihnya kami sesat. waze ni kemana dia bawak pun xtahu. last2 tanya org and there we are. ladang teh boh sungei palas :)


table for two. sedap! 
~11.30am breakfast. orang dah siap makan lunch dah pun. haha 

next is taman lavender :). taman ni still baru kot. dlu datang xd lagi. entrance fee rm8/person for adult and for kids sorry i xhingat. kah! :p 

cantikkan? in real lagi cantik tau :*

lama jugak kami kat sini. seronok tengok bunga cantik2. ada bnyak lagi bunga tapi xtahu nak senarai mcm mna.hehe. dekat sini bole pick yourself  bunga tau. satu btg rm2. 6 btg rm10. kira mcm free 1 la hehe.

3months old, i love you husband :*

lepas tu makan strawberry chocolate. dekat taman ni ada bnyak gerai jual mcm2. so sempat la menyinggah beli stobewi celup cekelat. RM5. sedapp! hehe. jalan nak keluar taman ada jumpa gerai jual getah rambut aka gelang. haha 2 in 1. cantik so i beli jela. *selagi bole nak beli semua =.='

rm5. sedapnyaaa

stobewi gemok! >.<

next kami terus ke Cameron Valley. sini pun ada scenery ladang teh. cantik. besarrr sgt.hehe. kat sini kami dtg semata nak minum teh tarik float! suggest by my hubby. for me, i more prefer teh tarik boh (gambar breakfast kat ats) sedap lemak and xmanis. kalau teh tarik float ni, rasa dia kuat and manis ><. 

hi-tea teh tarik float at cameron valley tea house :)

kriuk kriukk.. haha perut masing2 lapaq yela dri pagi kami makan dessert je ha =.=' dah sampai cameron ni mmg nak makan panas2 je knon2 feeling la kan.hehe. actually dah plan mmg nak g steamboat. mula2 nak pg dekat glory 78 steamboat (its halal from others review la). but suddenly jumpa steamboat Abang. kedai baru bukak dan Melayu. so apa salahnya try dan majukan bisnes org kita. hehe. *masa kami pergi baru 10 hari kedai tu beroperasi. good luck steamboat abang! :)

kuddos Steamboat Abang! sedappppp ;)

and here pasar malam brinchang we go! ok best jugak pasar dia. jualan agak rare dri pasar malam biasa.hehe. yg paling best is sejuk. mana nak dpt pasar malam sejuk2 kat bawah wei. kat bawah siap berpeluh ketiak dok bergesel dgn org.. ops haha. btw pergi pasar ni sabtu malam tau. hari lain i xsure plak hehe

rare jugak jualan di pasar malam brinchang ni. :)


ok la sehingga bertemu lagi di part lain. 

bye bye adios! :)









Friday, 25 March 2016

Travel around: Cameron highland

heloo. long time no see, no write, no idea. hehe :p today is friday. good friday blessed friday. today is my last working day, just only before my company have a short shut down break ya. NO NO, i still hold a working lady status. lol so today my husband and i plan to go back to hometown. yahooo TAIPING di hatiku :p but but we plan to have a short sweet escape. yela utk jalinkan lagi ikatan kasih dan sayang ni. haha so. we are heading to TAIPING. and our next sweet escape is ...............

      CAMERON HIGHLANDS! excited :*

hehehe. ke cameron ke kita la. cameron ni otw balik to taiping. so boleh la singgah. dah list out nak g jalan mana. hehe.harap2 semua baik2 aje. 

nti i update more bila dah balik dri bercuti ok. hehe.

see you soon CH!
xoxo 

Tuesday, 8 March 2016

wordless wednesday :)

hello.

sis buat buat rajin :p


happy working and have a wonderful day 

xoxo :)





syukur

hai semua,
hehe mcm ada je orang baca blog aku ni :p xpe la perasan kejap. haha asal aku bole membebel kat sini =.='

alhamdulilah. syukur dengan apa yang Allah anugerahi dan pinjamkan kepada kte makluk nya ini. dalam sedar atau x banyak anugerah yg Allah bg. kte je kadang2 terlalu banyak mengeluh itu dan ini.

rezeki ni xsemestinya benda yg kte nampak tau. bnnyak cara dan bentuk Allah nak bg kte rezeki. so apa pun kte sebagai manusia kena la sentiasa bersyukur dgn apa yg kte ada sekarang ni. tak kesah la ada orang lain lagi up lagi power dri kte. abaikan je *nak amek as pendorong ok la :)

sedar ke x Allah bg rezeki banyak kat kte tau.
> umur
> keluarga
> suami (kalau jodoh ada, kalau blom ada jgn rsau Allah sebaik perancang :)
> udara, kemudahan (jgn mengeluh ada basikal je ke moto je ke, syukur je tau. cakap kat dri sndri. hehe
> kawan, guru
> rezeki ilmu, pekerjaan, gaji. semua tu rezeki Allah
> anak. insyaAllah rezeki Allah paling bernilai
> kehidupan yg di lindungi, dirahmati . amin
>..........

haih banyak la nak list semua kan. naik kebas jari jari runcing  ni nak menaip. kah kah. padahal debab tong. hahaha.

alhamdulilah untuk semua rezeki. alhamdulilah atas semua peluang ini.
tahniah semua sahabat anda berjaya layari hidup dengan lindungan Allah.
sama sama kte doa yg baik  baik utk semua tau. :)

bye bye see youuu
adios >.<

Friday, 26 February 2016

salam sejahtera :)

assalamualaikum.

aku ni dok cakap sorang sorang plak. bukan ada orang baca blog aku pun. kah kah :p
takpe la. utk hilangkan bosan :)

kadang kadang aku terpk. masa dah semakin singkat, usia dah semakin meningkat. sekarang kalau perasan masa ni cepat je berlalu. monday blues tup tup dah jumaat @@ ya rabbi cepat nya masa *walaupun perit nak tgu jumaat 

sampai bila kita nak berada di takok lama. sampai bila nak berubah jadi insan yang lebih berwawasan. yang ada masa depan yg jelas. risau sgt pk. bila nak ada saving sendiri (utk safety masa depan la kan). tiap manusia mesti ada niat utk berubah. sama jugak aku. harap suatu hari nanti di beri kesempatan utk berubah ke arah lebih baik. aminnnnnn

jadi seorang muslimah yg di redhai Allah, menjadi isteri mithali solehah, menjaga anak yg baik dan diberkati, menjadi seorang yg disayangi ramai, membina mahligai yg indah, rumah tangga yg bahagia, anak anak yg soleh dan solehah, rezeki halal yg melimpah, kesihatan, kejayaan, pekerjaan, dan semua ini disulam dengan rahmat dan peluang dari ALLAH. :)

Amin ya rabbalaminnnn.

bye bye see you
adiossss


Sunday, 21 February 2016

Unexpected

fuhhh. perasaan apa ni? serius susah untuk aku explain. :( kenapa bole time sekarang kau masuk dalam tidur aku. kenapa kau mesti muncul. kenapa mesti kena remind back all the memories? serius sungguh sakit utk aku nak terima. mcm mana explanation yang bole aku uraikan so perasaan aku lega? dekat sape aku nak luahkan ? :'( im sooooo sad. really sad. -huwaaaaaaaaaaaa nages hujung katil 

sape xnak jadi isteri yang terbaik utk suami dia kan. im trying my best right now. seriusly aku jujur untuk terima semua reality hidup. tapi kenapa benda benda y
ang lepas yg sakit utk aku kenangan utk aku muncul sekarang. im MARRIED to someone. please behave la fasiha ><

walaupun kau hanya kenangan dlm hidup aku. ada indah ada perit ada sakit. semua tu kenangan. kenangan! please go away from me. go away from my mind please *nages*. aku anggap semua ni takde kena mengena dgn hidup aku sekarang. aku ada suami yang aku perlu sayangi. malas dah nak pk semua benda mengarut ni,. tapi aku ni manusia mesti ada cacat cela dia. kekurangan dia. im so sorry husband >< *if you are reading this 

bertahun kawan. bertahun dok gelak gaduh dengan dia. ttiba kau muncul plak. mana la aku xingat balik semua benda. hm dok la dlm memory aku diam diam. jgn la keluar dah please. janji ok? mcm mana pun kau sombong, kau block semua social. sometime aku ingat jugak. atas dasar KAWAN. xlebih dari tu. aku doakan kau. dont worry. you should be happy with your life now. have fun my dear ex friend. :)

ya Allah, aku mohon tetapkan hati ku ini. tetapkan untuk apa yang terbaik utk aku. tetapkan apa yg aku ada sekarang. tanamkan sifat syukur dan setia dalam diri ini. lindungi aku dari sifat mazmumah yang Engkau murkai. limpahkan aku dengan sifat mahmudah yg Engkau redhai. aku mohon ya Allah. pelihara lah kehidupan aku di dunia dan akhiratMu.

buat suamiku, hamizwan
kte sayang awak. kte cinta awak. bimbing kte dengan kudrat dan ilmu yang awak ada. moga Allah berkati dan pelihara hubungan halal kte. minta maaf andai awak baca post ni bole buat awak terasa.

sayang dan cinta awak dunia akhirat kte suamiku.

ok nages :'(




ok adoisssss see you

Friday, 29 January 2016

Hancur

hancurnya hati ini bila orang yang kte sayang cakap something not good about you.
aku terima hakikat aku ni seorang perempuan, seorang isteri. apa pun jadi isteri tetap di no 2 *i meant semua keputusan dan ketegasan no 1 dri suami 

bila orang cakap pasal benda yang ko sepatutnya memang buat benda tu and at the same time memang ko dah fikir benda tu dah lama. orang cakap ko xbuat. tak tahu nk explain mcm mana perasaan aku sekarang.
aku buat semua tu. serius aku buat sebelum ni :(

terlalu sedih. ntah la nak cakap mcm mana. orang cakap aku xbuat itu ini. berubah itu ini :(
ye betul xsalah nak berubah tpi bila orang point ko benda yang ko sebenarnya buat. tpi orang lain xpenah nampak dan sedar. haihh

aku sedih. sangat sedih.

terutama pasal rumah :( :( :( *nak nages masa tulis ayat ni



Wednesday, 27 January 2016


salam sejahtera salam satu malaysia ! *wah dah macam PM ha*

harini hari kedua aku ber blog (la sangat ><). aku buat blog ni utk suka suka je. hehe. tapi di samping suka suka tu kena la ada sebab munasabah dan bermanfaat kan. *dah kenapa nak buang masa tanpa sebab kan
so dalam blog ni aku akan share mcm mana kehidupan aku. oh btw aku dah kawen masa ni. just one month old our marriage (yeayyyy!)

kenapa nak tulis blog ni. hmmm

1. aku ni susah nak upload gambar dekat media social *jarang bukan xupload langsung tau. so kalau blog ni bole la aku tulis serba sedikit aktiviti dan kenangan yg aku ada. hiks
2. suka usha blog orang lain (tambah yang popular2 tu. suka nya sebab semua cantik2). Dorang membebel pasal aktiviti dorang and update dekat blog
3. aku ni suka bercakap so kalau nak suruh tulis bebanyak ni xd masalah la bg aku sebab dia ibarat mcm melepaskan bebel sorang2 dalam alam maya. wakaka.
4.dan banyak lagi.

actually dulu dah ada blog tapi terbengkalai =( pemalas nak update. so harap blog ni bole la aku share2 bnda berfaedah di samping mengabadikan cerita kisah diri ini. dan kisah ceritera cinta >.< *ecehhh haha


*no no dont curious yourself. chill please :p 

adiosss. see you again

xoxo
vanillais ><

Tuesday, 26 January 2016

hello.

im a newbie here ! interested with this blogger to well spend my time and share my beautiful memory in this social network.

nice to meet you and have a pleasant day ahead!

vanillais >.<