Friday, 29 January 2016

Hancur

hancurnya hati ini bila orang yang kte sayang cakap something not good about you.
aku terima hakikat aku ni seorang perempuan, seorang isteri. apa pun jadi isteri tetap di no 2 *i meant semua keputusan dan ketegasan no 1 dri suami 

bila orang cakap pasal benda yang ko sepatutnya memang buat benda tu and at the same time memang ko dah fikir benda tu dah lama. orang cakap ko xbuat. tak tahu nk explain mcm mana perasaan aku sekarang.
aku buat semua tu. serius aku buat sebelum ni :(

terlalu sedih. ntah la nak cakap mcm mana. orang cakap aku xbuat itu ini. berubah itu ini :(
ye betul xsalah nak berubah tpi bila orang point ko benda yang ko sebenarnya buat. tpi orang lain xpenah nampak dan sedar. haihh

aku sedih. sangat sedih.

terutama pasal rumah :( :( :( *nak nages masa tulis ayat ni



Wednesday, 27 January 2016


salam sejahtera salam satu malaysia ! *wah dah macam PM ha*

harini hari kedua aku ber blog (la sangat ><). aku buat blog ni utk suka suka je. hehe. tapi di samping suka suka tu kena la ada sebab munasabah dan bermanfaat kan. *dah kenapa nak buang masa tanpa sebab kan
so dalam blog ni aku akan share mcm mana kehidupan aku. oh btw aku dah kawen masa ni. just one month old our marriage (yeayyyy!)

kenapa nak tulis blog ni. hmmm

1. aku ni susah nak upload gambar dekat media social *jarang bukan xupload langsung tau. so kalau blog ni bole la aku tulis serba sedikit aktiviti dan kenangan yg aku ada. hiks
2. suka usha blog orang lain (tambah yang popular2 tu. suka nya sebab semua cantik2). Dorang membebel pasal aktiviti dorang and update dekat blog
3. aku ni suka bercakap so kalau nak suruh tulis bebanyak ni xd masalah la bg aku sebab dia ibarat mcm melepaskan bebel sorang2 dalam alam maya. wakaka.
4.dan banyak lagi.

actually dulu dah ada blog tapi terbengkalai =( pemalas nak update. so harap blog ni bole la aku share2 bnda berfaedah di samping mengabadikan cerita kisah diri ini. dan kisah ceritera cinta >.< *ecehhh haha


*no no dont curious yourself. chill please :p 

adiosss. see you again

xoxo
vanillais ><

Tuesday, 26 January 2016

hello.

im a newbie here ! interested with this blogger to well spend my time and share my beautiful memory in this social network.

nice to meet you and have a pleasant day ahead!

vanillais >.<