Tuesday, 8 March 2016

syukur

hai semua,
hehe mcm ada je orang baca blog aku ni :p xpe la perasan kejap. haha asal aku bole membebel kat sini =.='

alhamdulilah. syukur dengan apa yang Allah anugerahi dan pinjamkan kepada kte makluk nya ini. dalam sedar atau x banyak anugerah yg Allah bg. kte je kadang2 terlalu banyak mengeluh itu dan ini.

rezeki ni xsemestinya benda yg kte nampak tau. bnnyak cara dan bentuk Allah nak bg kte rezeki. so apa pun kte sebagai manusia kena la sentiasa bersyukur dgn apa yg kte ada sekarang ni. tak kesah la ada orang lain lagi up lagi power dri kte. abaikan je *nak amek as pendorong ok la :)

sedar ke x Allah bg rezeki banyak kat kte tau.
> umur
> keluarga
> suami (kalau jodoh ada, kalau blom ada jgn rsau Allah sebaik perancang :)
> udara, kemudahan (jgn mengeluh ada basikal je ke moto je ke, syukur je tau. cakap kat dri sndri. hehe
> kawan, guru
> rezeki ilmu, pekerjaan, gaji. semua tu rezeki Allah
> anak. insyaAllah rezeki Allah paling bernilai
> kehidupan yg di lindungi, dirahmati . amin
>..........

haih banyak la nak list semua kan. naik kebas jari jari runcing  ni nak menaip. kah kah. padahal debab tong. hahaha.

alhamdulilah untuk semua rezeki. alhamdulilah atas semua peluang ini.
tahniah semua sahabat anda berjaya layari hidup dengan lindungan Allah.
sama sama kte doa yg baik  baik utk semua tau. :)

bye bye see youuu
adios >.<

No comments:

Post a Comment