Thursday, 8 September 2016

Kerana iman aku masih disini

Assalamualaikum.

Kehidupan pasti ada pasang surut dia. Diary ni bukan untuk mengeluh kesakitan kesusahan kesedihan tapi ni realiti hidup.. Pasti ada.

Terlalu sakit dah untuk aku, Sometime fikir mcm not the right decision what i have done. Well only in words. All happened edi. Tak pe la. Redha terima je semua.

Kena lalui lawan semua makan kunyah telan hadam! hadap semua tu seha kau yang nak

Im not happy. yes not happy at all.

Tuesday, 6 September 2016

MATTA Fair & Halfest 2016


Hello there! Assalamualaikum Everybodyyyy

2-4sept lepas adalah hari Matta Fair untuk sesi September 2016. Tahu tak Matta Fair tu ape? Haha. Bajet ko sorang je tahu seha oi haha. Saja nak share pengalaman ke Matta Fair. Matta Fair ni event yang tiap tahun akan dijalankan. Setahun dua kali March and September. Event ni adalah pameran dan jualan dari semua travel agensi dari seluruh pelusuk dunia. Nama negara pelik2 pun baru jumpa kat sini. Aku jela eh mcm tu :p
Event ni best bg aku sebab ape? Aku suka travel/jalan jalan tapi budget aku xd la mcm artis2 kita g sana sini mcm guna air je. Haha k gurau je (dorang pandai earn duit kot). Maksud aku kami cari budget ngam2 dgn kami. Tak de la lepas travel terus kena makan pasir. Hehehe.
Not 100% murah but at least got discount a bit la kan. Last Matta fair kami beli package ke Bali. Siap villa airport transfer breakfast lunch spa semua benda alah dah di sediakan. Haha. kalau ada yang nak cuci tgn je g travel pun ada package ALL IN (ground and flight). Korang tgal set nak g mana je, haha
Tapi semua ni ada masa yg dah ditetapkan tak de la boleh ikot  masa kita sesuka hati kan.. semua ada musim low season,peak season, flight pun ada timing murah mahal, faham2 la ye ingat muka bumi je ada musim? Haha
Matta Fair ni semua ada, untuk isteri untuk suami untuk parents untuk anak anak semua la. Mcm2 tempat mcm2 aktiviti ha. Just ko pandai2 la simpan duit ye nak g sana sini. Hehe
So semalam jalan2 dgn husband. Ikot kan hati nak g semua tempat memandangkan fikir $$$ so pendam kan dulu mana patut. Hehe.
InsyaAllah ada rezeki kami sampai sana. Mana? Ntah laaaa. Haha

Dari Matta Fair PWTC kami laki bini yang tak tahu erti penat ni terus shoot ke HALFEST 2016 dekat mines. sampai sana dah lewat bnyak booth yang dah bungkus balik. yela dah bpe hari kat situ mesti teruja mak enon nak balik ke kg halaman kan. ahaha

bnyak tester dekat sana tiap booth mostly ada tester. apa yang aku test semua sedap. power betul alhamdulilah skang dah bnyak keluaran bumiputera kan :) sempat gak kami grab sikit sebanyak barang jualan dorang, serius murah! thank you for the tester! hiks.

lepas tu balik la., penat wei...

OOTD on weekend. haha

 
Bye bye much love
Xoxo

Thursday, 1 September 2016

Selamat Hari Raya 2016!

Assalamualaikum :)

Hai semua. Eh lama benar aku xupdate blog ni, kesian haha! Kemalasan melanda diri ini. T.T
After berbulan bulan tak update blog harini nak update pasal raya 2016. Tudia hang baru nak update haha. duncare nak update jugak. :p

tahun ni berbeza sekali sambut raya. Tahun ni ada suami oi. Haha. Happy la dok Tanya lagi >.< mcm biasa tiap pagi raya semua pegi sembahyang raya, balik tu semua siap pakai cantik2 (baju raya laa) makan breakfast. Lepas tu sesi salam salaman. Mak mcm biasa mesti syahdu je. Aku? Mesti la loqlaq.haha. sedih sebenarnya tp aku jenis nak riang kan keadaan so aku pun berlakon gelak2 *tp tetap bermakna eh maaf ku itu haha


mak dan abah tersayang
kak fara 

abang shah 

*kan dah ckp aku ni bnyak main. haha. ampunn mak :*

acuk aka yan 

Yang paling awkward bila kena salam suami sendri. Hahah lawak wei. Aku salam main2 je tp hubby! Tahu lah dikau semua yg aku perkatakan maaf yg ku pinta itu semua benar dan serius belaka *nages laju laju

main banyak hehe 
maafin ya sayang 




















Dah habis salam mak abah kakak abang kak ipar (abg ipar xleh :p) adik dan anak2 buah. Time salam tu aku selitkan jugak la duit raya. Kaya budak2 tu ui. Duk rumah je habis raya duit berkepok *bg acik sikit bole :p hehe. Lepas habis sesi salam kami semua amek gambar ramai2. Seronok nya raya! Haha. kami sambut raya dekat rumah aku dulu. Lepas semua setel kami terus ke kampong suami. dekat je rumah aku dan kg suami hehe.

Malam raya pertama tu kami buat bbq. Yes kambing ayam sosej ketam semua kami baham! Hahaha. Tapi kami buat kecik2 je. Abah saja beli kambing nak main bakar2 utk anak menantu cucu dia J semua kenyang malam tu alhamdulilah. Even simple tp aku happy. Cukup la apa yg Allah pinjam kan kebahagiaan utk aku ni kan. Its more than enough :)

shuben jadi tukang masak hehe

Raya ke2. Tak banyak jalan pun, lepak kat rumah je. Btw dekat taiping panas sgt masa raya tu,. Masa puasa xpayah habaq la sampai nak jalan pun x larat. Allahu :’( ptg sikit baru keluar, jumpa member intern TM dulu. Jumpa bertiga tp bising ya rabbi! Ahaha kawan kepoh dorang tu >< alhamdulilah dpt la jumpa sat lepas rindu :’)

lepas tu terus ke kg husband. Sg mati simpang. Kami amek gambar ramai2 dgn family husband :’) new experience for me. Thank u korang, even seha kekok sikit nak loqlaq ngn korang but I try my best folks! :) lepas tu lepak sampaiiii malammmmm……….

Raya ke3. Hari jumaat. So singkat sikit masa kan. Husband g solat jumaat. Siap lengkap full baju melayu beserta sampin. Haha :p lepas solat jumaat kami pg rumah kakak ipar di selama perak. Jauh gak perjalanan 45 min. sampai sana makan nasik lauk ayam masak kicap n sup daging! Sedap weiii >.< makan sampai bertambah la haha. lepak ootd sikit then balik. Hehe

kampung halaman kak ana :)

Balik taiping mandi solat mgrb terus ke kg husband. Malam tu ada bbq. Ramai gak sedara mara dia ada. Makanan ya rabbi jgn ckp la. Banyak wei. Bbq dorang besar besaran xmcm cek.xpe depa kaya haha :p makan lepak2 then balik. oh main bunga api jugak hehe 





















Raya ke4. Ke penang ke kita! Kak nani kawen so kami ke sg dua mengahdiri majlis kak nani. Kat kendri jumpa kak awie, oja,riana,taqi,has dan faris. Makan kenduri lepas tu g beraya umah kawan2 kat SP. Rumah faris (sg dua je) -> rumah hany (bdak instrument) ->rumah riana. 3 rumah dlm masa less than 1 hour. Haha. sebab dok rushing nak patah balik ke penang dri SP nak hantar kak awie n has kat airport, dorang nak balik KL malam tu jugak :) 


Last hantar faris dekat sg dua. Hubby nak singgah rumah abg jan masa tu dah pkul 11.30 malam. Gila btoi beraya umah org tgah2 malam.haha. last2 abg jan suruh tdo rumah dia dan kami angkur. Bg la chance husband nk tdo rumah abg kan. Pagi2 esok lepas breakfast kami balik taiping. Yes aku pakai baju sama! Mana bawak baju wei! Hahaha :p (tp bawak seluar jeans and husband bawak tshirt, aku tertinggal baju T.T). otw balik kmi singgah dekat kuala kurau rumah paklong husband. Lunch sekali. Breakfast aku dah makan heavy wei T.T lepas tu balikkkk..

kalau rajin nti update lain ok. ntah tahun bila nak update kekeke


SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI #fasihamizwan :)


much love xoxo