Tuesday, 6 September 2016

MATTA Fair & Halfest 2016


Hello there! Assalamualaikum Everybodyyyy

2-4sept lepas adalah hari Matta Fair untuk sesi September 2016. Tahu tak Matta Fair tu ape? Haha. Bajet ko sorang je tahu seha oi haha. Saja nak share pengalaman ke Matta Fair. Matta Fair ni event yang tiap tahun akan dijalankan. Setahun dua kali March and September. Event ni adalah pameran dan jualan dari semua travel agensi dari seluruh pelusuk dunia. Nama negara pelik2 pun baru jumpa kat sini. Aku jela eh mcm tu :p
Event ni best bg aku sebab ape? Aku suka travel/jalan jalan tapi budget aku xd la mcm artis2 kita g sana sini mcm guna air je. Haha k gurau je (dorang pandai earn duit kot). Maksud aku kami cari budget ngam2 dgn kami. Tak de la lepas travel terus kena makan pasir. Hehehe.
Not 100% murah but at least got discount a bit la kan. Last Matta fair kami beli package ke Bali. Siap villa airport transfer breakfast lunch spa semua benda alah dah di sediakan. Haha. kalau ada yang nak cuci tgn je g travel pun ada package ALL IN (ground and flight). Korang tgal set nak g mana je, haha
Tapi semua ni ada masa yg dah ditetapkan tak de la boleh ikot  masa kita sesuka hati kan.. semua ada musim low season,peak season, flight pun ada timing murah mahal, faham2 la ye ingat muka bumi je ada musim? Haha
Matta Fair ni semua ada, untuk isteri untuk suami untuk parents untuk anak anak semua la. Mcm2 tempat mcm2 aktiviti ha. Just ko pandai2 la simpan duit ye nak g sana sini. Hehe
So semalam jalan2 dgn husband. Ikot kan hati nak g semua tempat memandangkan fikir $$$ so pendam kan dulu mana patut. Hehe.
InsyaAllah ada rezeki kami sampai sana. Mana? Ntah laaaa. Haha

Dari Matta Fair PWTC kami laki bini yang tak tahu erti penat ni terus shoot ke HALFEST 2016 dekat mines. sampai sana dah lewat bnyak booth yang dah bungkus balik. yela dah bpe hari kat situ mesti teruja mak enon nak balik ke kg halaman kan. ahaha

bnyak tester dekat sana tiap booth mostly ada tester. apa yang aku test semua sedap. power betul alhamdulilah skang dah bnyak keluaran bumiputera kan :) sempat gak kami grab sikit sebanyak barang jualan dorang, serius murah! thank you for the tester! hiks.

lepas tu balik la., penat wei...

OOTD on weekend. haha

 
Bye bye much love
Xoxo

1 comment: